Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Za opisování vězení / foto: shutterstock

Za opisování vězení a pohřby bez sendvičů. Bizarní zákony, které stále platí

Máte někdy pocit, že si z vás politici dělají legraci? Věřte, že jinde na světě je situace daleko bizarnější. V mnoha zemích totiž platí zákony, nad kterými doslova zůstává rozum stát.

Zákaz konzumace sendvičů na pohřbu

Například věděli jste, že při pohřbech ve státě Massachusetts (Spojené státy americké) nesmí člověk sníst víc než tři sendviče? Skutečně je to uzákoněno a doposud tento podivný zákon nikdo nezrušil. I když se omezené množství sendvičů na pohřbech může jevit jako velice zvláštní, v jiných zemích bychom našli ještě bizarnější zákony, jež jsou stále vedené v platnosti.

Za opisování vězení

Bangladéš patří k oblíbeným turistickým destinacím. Nemůžeme se tomu divit, je to místo, které má co nabídnout. Jen málokterý turista však ví, že za opisování ve škole hrozí žákům vězení. Konkrétně hrozí vězení žákům starších patnácti let, kteří jakkoliv podvádí při závěrečných zkouškách. Vláda se snaží zákonem předcházet podvádění, i když je fakt, že si zvolila netradiční způsob.

Žádné biskupské dortíky na Vánoce

Vánoce u nás a Vánoce v zahraničí se krapet liší. Vezměme si například Británii, kde se vánoční svátky slaví trochu jinak. Mimochodem, věděli jste, že britské zákony zakazují jedení biskupského dortíku během zmíněného období? Zákaz jedení biskupského dortíku na Vánoce zavedl Oliver Cromwell už v 17. století, ale pravdou je, že dnes už tento zákon leckdo ignoruje – dokonce i sama vláda.

Platby pouze bankovkami

Určitě jste zažili chvíli, kdy jste měli plnou peněženku mincí a to jediné, po čem jste toužili, bylo zbavit se jich. U nás to není nic těžkého, jen je naházíte do samoobslužné pokladny. V Kanadě byste však mohli být prodejcem odmítnuti. Platí zde totiž zákon nařizující, že zákazník nemůže platit nerozumným množstvím mincí. Jinými slovy zde nelze platit nákup jen mincemi, preferují se bankovky. Ne každý obchodník vám mince vezme.

Za opisování vězení a pohřby bez sendvičů. Bizarní zákony, které stále platí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!