Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kratom / foto: kratomuj

Co je to kratom ?

Jedná se o velmi vysoký strom, jehož domovem jsou v tropické lesích Indočíny a jihovýchodní Asie. Obyvatelé těchto krajin sbírají listy z těchto stromů, suší je a nakonec melou na jemný prášek.

Mitragyna Speciosa ( kratom ) obsahuje přes 40 různých alkaloidů ( účinných látek ), všechny však ještě nejsou ani zdaleka důkladně prozkoumány. Nejdůležitější látky obsažené v kratomu jsou 7Hydroxymitragynin a Mitragynin.

Existují desítky druhů stromu Mitragyna Speciosa ?

Na internetu a u některých prodejců je možné dohledat v nabídce desítky nejrůznějších odrůd (strainů), pro příklad Green Borneo,Green Maeng Da, Yellow Bali, Green, White Sumatra a mnoho dalších.

To, co je chybně označováné za odrůdy, nejsou odrůdy, avšak pouze mixy třech základních barev kratomu. Těmito barvami je bílá, zelená a červená. Mícháním těchto barev v různých poměrech pak vznikají tyto mixy. Nejoblíbenější je zelená, následuje bílá a potom červená. V poslední době vznikají i nové mixy, jako je například žlutá nebo zlatá.

Odrůdy stromu Mitragyna Speciosa ( kratom ) skutečně existují. Jde však stále o stejný strom, který má různé tvary listů.

List kratomu

Pak se tedy můžeme setkat s běžnou odrůdou kratomu, která má oválné listy, další odrůdou je například elephant, která má velmi velké oválné, téměř až zakulacené listy. Dalším druhem je například horn, jehož listy jsou podobné běžné odrůdě s tím rozdílem, že podél horní části lisů můžete vidět několik ostrých výstupků (rohů).

Jakým způsobem vzniká několik (barev) kratomu ?

Green - Zelený kratom – Tato barva vzniká tak, že se posbírají listy ze stromu, poté se suší a nakonec melou na jemný prášek.

White - Bílý kratom –Tato barva vzniká smícháním zeleného kratomu a malého množství červeného kratomu.

Red - Červený kratom – Postup je stejný jako u zeleného kratomu, ale před usušením se čerstvě natrhané listy kratomu nechávají několik dnů fermentovat.

Můžu si v našich podmínkách vypěstovat kratomový stromek ?

Pokud přes zimu dodáte svému stromku dostatek světla, tak tvrdím, že to možné je. Nedostatek světla se dá řešit i zakoupením základního umělého osvětlení z jakéhokoliv growshopu. Máte-li zájem si vypěstovat vlastní kratomový strom, můžete si v našem e-shopu Nejlepsikratom.cz koupit semena tohoto stromu, nebo rovnou již předpěstované sazenice.

K tomuto článku není otevřena diskuze