Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Únavná práce / foto: shutterstock

Nevhodné každodenní návyky stojící za absolutním vyčerpáním

Člověk si během svého života může vypěstovat hromadu návyků a zvyků. Zatímco některé jsou dobré a podporují produktivitu člověka, jiné jsou špatné a spějí spíše k celkovému vyčerpání.

Nikdo nestojí o celodenní únavu, která se negativním způsobem projevuje na každé naší činnosti během dne. Vyčerpání narušuje pracovní produktivitu, ale také sportovní aktivitu, do které najednou neumíme dát sto procent. Co konkrétně stojí za uvedenými stavy, kdy se nám nic nechce?

Únava
Únava – Zdroj: Shutterstock.com

Až příliš dlouhé čekání mezi jednotlivými jídly

Bohužel si ani neuvědomujeme, co všechno nás dokáže vyčerpat. Třeba dlouhé pauzy mezi jednotlivými jídly dne jsou klíčem k neutichající vyčerpanosti. Na jednu stranu je skvělé, že se snažíte jíst zdravě a vyváženě, ovšem pokud máte velké přestávky mezi pokrmy, svému tělu zrovna neprospíváte. Tělo si sice zprvu uloží sacharidy do zásoby, ale ne vždy jsou dostatečně velké, aby energie z nich vyplnila tak dlouhou dobu mezi jídly.

Práce v nepořádku vysiluje

Na celodenní vyčerpání může mít vliv i práce v nepořádku. Neuspořádanost a přeplněnost prostředí – to člověka jenom rozptyluje a přivádí k nepozornosti. Pokud si svou pracovní plochu neuklidíte, práce vám najednou bude trvat daleko déle. Proto si před zahájením pracovní činnosti nechte chvilku na úklid. Stůl si porovnejte, věci dejte na své místo, tím se navíc vyhnete neustálému hledání.

Nepořádek na stole
Nepořádek na stole – Zdroj: Shutterstock.com

Až příliš mnoho záložek

Pořádek si však udělejte i ve svém internetovém vyhledávači. Když budete mít otevřeno příliš mnoho záložek, budete ve stejné nepozornosti jako v případě, že váš stůl zahaluje binec. Navíc kvůli otevření mnoha záložek trápíte baterii svého notebooku, které se tím pádem snižuje životnost. Než se pustíte do práce, zavřete tedy všechno, co není potřebné. Vyhnete se tak roztěkanosti a snížené produktivitě.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/zena/styl/clanek/pet-kazdodennich-navyku-ktere-vas-zbytecne-vycerpavaji-40373227

Nevhodné každodenní návyky stojící za absolutním vyčerpáním

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!