Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Trvalé následky / foto: shutterstock

Jak se vyrovnat s doživotními následky autonehody

Stačí vteřina nepozornosti vaší, nebo druhého řidiče za volantem, a svět se vám může otočit o sto osmdesát stupňů. Jak se vyrovnat s tím, když už se po nehodě úplně neuzdravíte?

Nehoda a zranění? Nejdřív přežít, pak se naučit znovu žít

Když se člověk stane účastníkem autonehody a má vážné zranění, nejdůležitější je přežít. Tělo se postupně zahojí, zůstanou jizvy, šrouby v těle. Někdy však nehoda zanechá následky horší než jsou jizvy. Co si počít a jak se smířit s tím, že už nikdy nebudu chodit? Jak se vyrovnat s tím, že mi ochrnula půlka těla potom, co jsem po bouračce v kritickém stavu dostal ještě mrtvici? Zdá se to dohnané do extrému, ale i to jsou následky autonehod.

Autonehoda
Autonehoda – Zdroj: Shutterstock.com

Naučte se být vděční za život

V první řadě to nechce propadat zoufalství. Ano, vím, lehko se řekne, hůř udělá. Představa, že jste najednou z vašeho pohledu k ničemu. Místo práce invalidita, místo pevného sevření partnera na tanečním parketu si musíte občas říct o pomoc se základními věcmi. No a co. Každý občas potřebuje pomoc. I zdravý člověk tu a tam na vše sám nestačí. Najděte si hnací motor. Něco, co vás donutí bojovat. Bojovat za posun k lepšímu. Rehabilitujte, snažte se a především zapomeňte na chmurné myšlenky. To by byla cesta do pekel. Váš život nekončí, jen se změní.

Radost z každého dne
Radost z každého dne – Zdroj: Shutterstock.com

Pro své blízké zůstanete stejní

Vaši blízcí vás mají rádi, ať jste, nebo nejste úplně zdraví. Záleží jim na vás. Může se stát, že z vašeho života někdo zmizí. Někdo, kdo se s vaším handicapem nedokáže vyrovnat, ale nikde není napsané, že se neobjeví někdo nový. Někdo, kdo nebude řešit, jestli si vozíte zadek na křesle, nebo to, že nemůžete zvednout ruku. Někdo, kdo ve vás uvidí člověka, který má srdce pořád tam, kde má být. Tak se to svoje srdce nebojte používat. Dávejte lásku svým blízkým a mějte ho otevřené i pro někoho nového.

 

Zdroj:

https://patalie.cz/autonehody-nezranuji-jen-telo-ale-i-dusi-vinikum-i-obetem/

 

 

 

Jak se vyrovnat s doživotními následky autonehody

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!