Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ovládání snů / foto: shutterstock

Naučte se ovládat své sny pomocí lucidního snění

Ve spánku můžeme snít prakticky o čemkoliv. Většinou je to o něčem, co se nám honí hlavou těsně před spánkem. Jak se ale můžeme naučit své sny ovládat?

Je několik způsobů, které můžete zkusit v případě, že se chcete naučit lucidnímu snění.

Představy před spaním

Pokud si přejete snít o něčem konkrétním, první způsob, jak toho dosáhnout, je, že jednoduše na to, o čem chcete snít, myslíte. Je to úplně jednoduché a můžete navíc při tom i dobře zrelaxovat.

Spánkový relax
Spánkový relax – Zdroj: Shutterstock.com

Odpolední odpočinek

I odpolední odpočinek vám může k lucidnímu snění docela dost pomoci. Ptáte se proč? Protože tělo je jinak nastavené než v noci – je sice unavené, ale oproti noci je mysl stále ve střehu a udržuje určitou pohotovost.

Věřte, že se to jednou povede

Nemusí se vám samozřejmě podařit své sny ovládat hned (většině lidí se to ani napoprvé nepovede, ale je pravdou, že existují i takové výjimky). Snažte se sobě a svému tělu věřit, že se vám určitě jednou povede lucidně snít. A když tomu budete věřit a sami sebe přesvědčovat, je mnohem větší pravděpodobnost, že sny se naučíte ovládat. Chce to trpělivost.

Spánek
Spánek – Zdroj: Shutterstock.com

Snění - touha po nesplněných snech v realitě?

Pokud víte o něčem, co byste si přáli, aby se stalo ve skutečnosti, a ještě se to stále neudálo, nebo to z nějakého důvodu není nikdy možné, pokud umíte lucidně snít, můžete si ve snu splnit prakticky cokoliv. I to, co je reálně nemožné. Můžete začít ve snu létat, nebo se třeba setkáte s vaší blízkou osobou, která vám umřela a vám se po ní stýská. V takových případech je lucidní snění opravdu velkým přínosem a po probuzení a úspěšném ovládání svých snů můžete cítit pozitivní energii a velkou úlevu. Může se stát, že jste absolutně odbourali stres. A pokud už víte jak na to, tak si svůj sen můžete splnit ve světě, který je tajemný a velice hluboký – svět snů.

 

Zdroj:

https://www.mojezdravi.cz/psychika/jak-se-naucit-ovladat-sve-sny-vyzkousejte-lucidni-sneni-3673.html

Naučte se ovládat své sny

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!