Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Boxer / foto: shutterstock

Německý boxer - něžný barbar i skvělý parťák k dětem

Německý boxer je krásný statný pes typický svým plochým čenichem a mírným předkusem, kterého lidé často berou jako bojového psa. Přitom je to skvělý parťák do nepohody a úžasná chůva k dětem.

Elegán s mohutným hrudníkem 

Německý boxer patří mezi středně velká plemena. Typický je jeho mohutný hrudník, zužující se směrem k pasu. Štíhlé nohy hrají svaly a menší ušlechtilá hlava sedí na silném krku. Nejkrásnější jsou jeho oči, kterými dokáže vyjádřit hlubokou lásku i oddanost, ale které také umí hrát čertovskými jiskřičkami. Boxeři mají vůbec neobvykle vyvinutou mimiku. Dříve měli boxeři vysoké kupírované uši, které jim dodávali ostré vzezření, a krátký ocas. Dnes už mají uši bez tohoto "kosmetického" ošetření a působí spíše roztomile. Dlouhým ocasem dokážou pořádně švihat a často vám nechtěně nadělají na nohách modřiny. 

Boxer
Boxer – Zdroj: Shutterstock.com

Energie na rozdávání 

I když mohou boxeři na první pohled vypadat jako lenoši, kterým je nejlépe na vašem gauči či v posteli, jsou plní energie. Potřebuji dlouhé procházky, na kterých se mohou vyřádit. Především mladí nevybití jedinci se totiž doma nudí, doráží s míčky a hračkami a žadoní o vaši pozornost. Pokud jsou doma sami, mohou si pak chvíli krátit likvidováním nábytku, a to jistě nechcete.

Kamarád pro děti i dospělé 

Boxer je šašek, potřeštěný blázínek a hyperaktivní milovník, a to i v pozdním věku. Miluje společnost, hry a děti. Dokáže s nimi hodiny lítat po zahradě, honit míč, nebo si jen tak hrát. Umí být skvělý obranář a hlídat váš majetek, zároveň je ale velmi něžný. Vycítí-li bezbranného tvora, jako třeba miminko, zklidní se, bude na něj dohlížet a tu a tam ho čenichem jemně pohladí.

Pokud hledáte větší plemeno, vhodné k dětem různého věku, boxer je ten pravý. Jakmile poznáte jeho povahu, už nebudete chtít jiné plemeno. Ne nadarmo se říká: "Jednou boxer, navždy boxer!"

 

Zdroj:

https://www.zoohit.cz/magazin/psi/plemena-psu/nemecky-boxer

Německý boxer - něžný barbar i skvělý parťák k dětem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!