Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
jídlo / foto: shutterstock

Inspirace na vaření i výborné recepty na jednom místě

Při vaření je důležitá inspirace a především suroviny, se kterými pracujete.

Díky receptům od Albertu přitom můžete spojit dobré ingredience se skvělým receptem a vytvořit výborná jídla. Tím to ale zdaleka nekončí. Podívejte se, jaké recepty si nenechat ujít a jak maximálně využít každou surovinu.

Základní recepty

Na snídani oceníte palačinky recept, s jehož pomocí vykouzlíte výborné těsto, se kterým se dobře pracuje. Na oběd následně můžete vyzkoušet, jak se připravuje rajská omáčka. S pomocí přehledně zpracovaných receptů od Albertu to není nic složitého. Na stránkách najdete bohatou inspiraci pro všední i sváteční vaření a pečení.

Recept na palačinky

A jak při koupi jednotlivých surovin co nejvíce ušetřit? Podívejte se na aktuální leták a udělejte si nákupní seznam podle toho, co je zrovna v akci a za výhodné ceny. Takto můžete každý měsíc uspořit stovky korun, ale přesto nebudete mít pocit, že se nějak omezujete.

Drobné detaily a výborné dochucení

Výborné jídlo se od toho průměrného odlišuje tak, že dbá na jednotlivé detaily. To v praxi znamená použití výborných ingrediencí, které budou čerstvé a v maximální kvalitě. Pořádné recepty obsahují i dávky koření, aby vzniklo pokud možno výborně dochucené jídlo. Nezapomínejte i na osobní preference a každé jídlo důkladně ochutnejte a dochuťte podle vlastních představ. Chce to sice trochu cviku, ale odměnou budou výborné pokrmy.

Koření k dochucení pokrmů

Pozor na plýtvání

Pokud se chcete vyhnout plýtvání jídlem, budou se vám hodit znalosti, díky kterým dokážete z každého kousku jídla dostat doslova maximum. Aby to bylo možné, neobejde se to bez menšího plánování, kdy si musíte rozvrhnout, co budete který den v týdnu vařit. Tomu následně přizpůsobíte obsah svého nákupního košíku. Nic tak nepřijde nazmar a nebudete muset zdlouhavě vymýšlet, co budete připravovat.

K tomuto článku není otevřena diskuze