Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Váha nad 100 / foto: shutterstock

Chcete zhubnout? Na tohle po ránu zapomeňte!

Kdo chce zhubnout nějaké to kilo navíc, musí samozřejmě změnit svůj jídelníček a často i celý životní styl. Usilovné snažení o zhubnutí však může být zmařeno některými ranními návyky.

Na co byste měli po ránu zapomenout, pokud chcete redukovat svou hmotnost?

Pozor na prázdné kalorie 

Pokud chcete zhubnout, nedávejte si k snídani jídlo s obsahem tzv. prázdných kalorií. V podstatě se jedná o potraviny plné cukru a bílé mouky. Koblížek nebo bábovka tak tedy nepředstavují tu nejlepší variantu snídaně. Výborné jsou naopak třeba ovesné vločky, ořechy, jogurt či ovoce.

Místo džusu vodu

Když svou snídani doplníte skleničkou čerstvě vymačkané šťávy z pomerančů, neuděláte nic špatného. Ovšem džus z krabice z obchodu už moc dobrou volbou není. Takové džusy jsou totiž plné cukru. Ideální nápoj pak představuje čistá voda. Odborníci na výživu také nedoporučují kávu jako první nápoj dne.

Zapomeňte na uzeniny

Uzeniny nejsou vhodnou potravinou pro nikoho z nás – ať už jsme hubení, nebo máme pár kilogramů navíc. Byla prokázána jasná souvislost mezi nadměrnou konzumací uzenin a celou řadou zdravotních problémů, včetně rakoviny. Rozhodně si pak nedávejte salám nebo párky k snídani! Přípustná je pouze kvalitní šunka s vysokým podílem masa.

Dobře se vyspěte

Dbát na dostatečně dlouhý a kvalitní spánek by měl každý z nás. Nedostatek spánku má negativní vliv na zdraví člověka i na jeho psychiku. Navíc se podílí na vzniku nadváhy a obezity. Pokud tedy chcete zhubnout, nezanedbávejte spánek.

Zapomeňte na ráno bez snídaně

Chcete zhubnout nějaké to kilo navíc? Tak nezapomínejte na snídani! Jak již bylo zmíněno, snídaně by neměla obsahovat prázdné kalorie, měla by být zdravá a vyvážená. Když se nenasnídáte, budete mít až do oběda hlad, což často vede k uzobávání během celého dne. A kila tak jdou nahoru.

Chcete zhubnout? Na tohle po ránu zapomeňte!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!