Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
5 pravidel pro perfektní opálení / foto: Pixabay

5 pravidel pro perfektní opálení

Přírodní opalování na sluníčku má svá pozitiva ale i negativa.

První pozitivní věc je, že přírodní opálení vypadá krásně a sexy, obzvlášť s bílou manikúrou a pedikúrou. Druhou věcí je, že na sluníčku náš organismus tvoří serotonin, ale také vitamín D, který je důležitý pro naše kosti, zuby a kůží. Negativní vlastnosti můžeme zažít, pokud nebudeme na sluníčku opatrní a nebudeme dodržovat zásadní pravidla.

1. Správně vybírejte krém na opalování

Při výběru krému nespoléhejte pouze na výší SPF, která je ale také velmi důležitá. Na krému můžeme vždy najít informaci o spektru ochrany nebo aspoň označení – UVA (UVA paprsky škodí méně ale: pronikají hlouběji do kůže, způsobuji stárnutí, vrásky a navíc narušuje obranyschopnost těla). Pro výběr správného SPF se poraďte se svou kosmetoložkou.

Nesmíte zapomenout ani na to, že opalovací krém musí být nanášen po dobu slunění více krát.

2. Dodržování správné doby opalování

Po nějaké době na slunci naše pokožka není fyzická schopna uvolňovat více melaninu – pigmentu, díky kterému naše pokožka tmavne. Z tohoto důvodu není potřeba trávit celý den na slunci u bazénu. Perfektní doba opalování je v průměru 2-3 hodiny denně, ostatní doba na slunci Vám může jenom uškodit.

3. Dej si pauzu

Pro rovnoměrný a krásný opálení většina specialistů doporučuje si dělat pauzy 10 až 15 min. aby si pokožka od slunce odpočinula.

4. Krémy stimulující opálení – je tomu tak?

Žádný přípravek, který je nanášený na pokožku, nedokáže stimulovat organizmus na větší tvorbu melaninu. Máme tu ale pro vás TIP – betakaroten v tabletkách. Dokáže posílit přirozenou ochranu pokožky od UV a pokožka se opálí více.

5. Správná strava

Kromě správného pitného režimů, je důležité přijímat dostatek antioxidantů, které nalezneme v červeném a oranžovém ovoce. Zvyšují obranyschopnost organismu od sluneční radiace až na 1/3!

Doufáme, že tuto letní sezonu si užijete a Vaše pokožka bude opálená a zdravá!

K tomuto článku není otevřena diskuze