Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vitamíny pro děti / foto: Shutterstock

Děti jsou nejdražší, co máme. Dodáváme jim skutečně to nejlepší?

Zdraví dospělých lidí se z velké míry odvíjí od genetické výbavy, životního stylu, průběhu prodělaných nemocí, ovšem z největší části je k nezaplacení základ z dětství, od útlého věku.

Maminky jsou poučeny o prospěšnosti kojení mateřským mlékem, vynechání cukrů v potravinách i pití, dostatečném zásobování dětského organismu pestrou, vyváženou stravou plnou minerálů a vitaminů. V neposlední řadě je podstatnou součástí zdravého vývoje pohyb a pobyt na čerstvém vzduchu.

Pohybem, pestrou stravou a vitaminy dokážeme zázraky

Je třeba důsledně dbát na doléčování nachlazení i horších chorob. Podpora organismu v podobě doplňků stravy, kam patří například Vibovit Junior, je zásadní hlavně v době zvýšeného výskytu přenosných chorob – především ve školkovém věku, ale i později. Dětské kolektivy s sebou přinášejí mnoho radovánek, zábavy, navazování nových přátelství a důležitých kamarádských vztahů a kontaktů. Ale nesou s sebou i opačný protipól, a to je snadná náchylnost k takzvaným dětským nemocem.

Zvyšováním imunity posílíme dětský, potažmo dospívající organismus

Proto je důležité zásobovat jak dětský, tak dospívající organismus vitaminy, někdy i ve větší míře, než je obvyklé v průběhu celého roku. Podzimní plískanice, zimní mrazíky, deštivé a sněhové přeháňky střídané s pobytem ve vytopených, a mnohdy přetopených, místnostech jsou pro každý organismus zátěží, jíž se nedovede účinně bránit. Pomocí je posilování imunitního systému saunováním, otužováním, přiměřeným oblékáním – a naopak vysvlékáním v interiéru, výše zmíněným pohybem a vyváženou stravou. Dbejte na péči o děti ve všech směrech, odvděčí se vám nižší nemocností, a s tím spojenou dobrou náladou. Nemluvě o jejich zdravém vývoji a možnou dlouhověkostí bez závažných onemocnění.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze