Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bolest zad / foto: shutterstock

Jak jednoduše ulevit svému tělu od důsledků hektického životního stylu

Žijete spíše sedavým způsobem života a vaše tělo si o trápení v posilovně může nechat leda zdát?

K tomu si rádi dopřejete něco dobrého na zub a čas od času si večer dáte i sklenku něčeho tvrdšího? Pak jste zralými adepty na celou řadu civilizačních nemocí, kterým však můžete předcházet včasnou detoxikací a úpravou životního stylu.

Začněte se hýbat, alespoň minimálně

Jestliže máte sedavé zaměstnání, nemusíte jej hned měnit. Stačí, když si občas dopřejete trochu více pohybu, než jste zvyklí. Procházka na čerstvém vzduchu, transport do zaměstnání po svých a víkend nestrávený ve víru velkoměsta, ale pohybem po čase jistě ponesou výsledky. Alespoň mírná pravidelná pohybová aktivita totiž nastartuje detoxikační procesy a probudí vaše vnitřní orgány k vyšší aktivitě.

 

Proplachujte svoje ledviny bylinnými odvary

Základní detoxikační úlohu nesou ledviny, játra a střeva. Jestliže chceme jejich činnost podpořit, je dobré začít od ledvin. Ty určitě ocení, pokud je budete každý den v době jejich nejvyšší činnosti proplachovat bylinnými čaji s obsahem celíku zlatobýlu, který má na vylučovací soustavu dezinfekční a močopudné účinky. Ideální je k tomuto účelu bylinná směs od proslulé radnické léčitelky paní Kamenické. Nezapomeňte, že na účinek bylinných preparátů si musíte počkat, nedostaví se do druhého dne. První pozitivní změny však můžete pozorovat již po měsíc pravidelného užívání.

Nezapomeňte ani na játra a střeva

I na podporu činnosti jater měla paní Kamenická dokonale vyváženou směs bylin. Ta se pije ideálně před spaním, protože k nejvyšší jaterní činnosti dochází od 23. hodiny. Střeva jednoduše zbavíte zbytků potravy klystýrem. Po něm je doporučováno konzumovat především čerstvé šťávy, ovoce a zeleninu.

Tato jednoduchá úprava životního stylu pomůže v jakékoliv roční době zlepšit váš životní pocit a obnovit vaše životní síly.

Jak jednoduše ulevit svému tělu od důsledků hektického životního stylu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!