Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zima / foto: shutterstock

Bolestivě popraskané zarudlé pokožce v zimě lze včas předejít

Za okny se pomalu vybarvuje podzim a my s napětím očekáváme, kdy teploty spadnou, a nastane nejstudenější období roku.

Mnozí z nás si jistě představují i svoji mrazem oprýskanou trpící pokožku pod nánosy teplého oblečení. Tento stav ale není nutností, začněte se o svoji pleť včas zajímat a předejděte mu.

Základem je dostatečná hydratace

Pokožku jednoduše nelze přemazat. Prvním krokem v boji se suchou pokožkou je tak dostatečné a pravidelné mazání. Na zimu se nebojte použít i hutnější těžší krémy. Čím větší vrstvu aplikujete, tím lépe. Ideální je nanést na noc silnou výživnou vrstvu a ráno případné nevstřebané zbytky smýt. Krémy a výživné oleje ale nepoužívejte pouze na obličej, ocení je pokožka celého těla. Při sprše, která by měla být co nejkratší, aby zbytečně nevysušovala, použijte například výživný olejový peeling, který jemně obrousí odloupnuté částečky kůže a přitom zanechá na pokožce příjemný olejový film. Rozhodně nedrhněte pokožku hrubými žínkami a kartáči, pokud možno omezte i použití mýdla. Jestliže se bez něho nejste schopni osprchovat, dejte přednost raději přírodním přípravkům bez barviv a parfemace.

Přejte si k ježíšku zvlhčovač vzduchu

Tento nenápadný přístroj dokáže s vaší pletí divy. Nejenže příjemně zvýší vlhkost vzduchu v místnosti a vám se bude lépe dýchat, postará se i o dostatečnou hydrataci vaší pokožky, která pobytem ve vlhčím prostředí nebude trpět tolik jako v prostředí vysušeném od ústředního vytápění.

S chronicky suchou pokožkou zamiřte k odborníkovi

Jestliže je vaše pleť suchá v každém ročním období, trpíte jejím šupinatěním a praskáním, dejte přednost před aplikací babských rad návštěvě odborníka, dermatologa, který se pokusí nalézt příčinu vašeho problému a nasměrovat vás k vhodnému řešení. Za suchou pokožkou se totiž někdy mohou skrývat i další zdravotní potíže, například snížená funkce štítné žlázy či lupénka.

Bolestivě popraskané zarudlé pokožce v zimě lze včas předejít

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!