Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Problémy s vlasy / foto: shutterstock

Tricholog není kadeřník ani dermatolog, přesto dokáže vyřešit problémy s vašimi vlasy

Trichologie je speciální vědní obor zabývající se problémy s vlasy. Jak vám může pomoci?

A teď trošku více srozumitelně. Pokud máte problémy s vaší ozdobou hlavy a žádné známé rady a způsoby nepomáhají, měli byste navštívit trichologa. Tricholog zjistí pomocí speciálního vyšetření vady a anomálie vlasů včetně vlasové pokožky. Pomocí výsledků vyšetření, tzv. trichogramu, pak může odhalit stádia poškození vlasů a navrhnout pacientovi účinný postup ke zlepšení stavu.

Trichologické vyšetření

Kdy je dobré trichologa navštívit?

Trichologické vyšetření vám může pomoci v případě nadměrného vypadávání vlasů, nadměrného maštění vlasů nebo také při výskytu lupů. Trichologa by měl navštívit také každý jedinec, který plánuje podstoupit transplantaci vlasů. Ne každý člověk je totiž pro transplantaci vhodný a ušetří si tak nemalé výdaje s transplantací spojené.

Jak probíhá trichologické vyšetření?

Trichologické vyšetření se skládá ze dvou částí. V první části klient podstoupí odbornou konzultaci s lékařem, kde dojde k rozebrání konkrétního problému. Kvalita vlasů je ovlivňována nejen péčí o vlasy, ale i řadou dalších faktorů, jako jsou např. genetika, stravování, změny v hormonální sféře, stres, užívání léků, či špatně zvolené postupy při úpravě vlasů. Zda si třeba vlasy nebarvíme neodborně sami doma či nepoužíváme nevhodné vlasové přípravky pro náš typ vlasů.
V druhé části vyšetření pak tricholog provede odborné vyšetření pomocí speciální kamery a vyhodnocovacího programu.

Tricholog využívá speciální program

Na co se v průběhu vyšetření tricholog zaměřuje?

Během vyšetření se zkoumá celkový stav vlasů, vlasových stvolů a cibulek a vlasové pokožky, počítá se hustota vlasů v záhlaví a v předním segmentu hlavy. Dále se měří vlasový průměr a rozpoznává se přítomnost anomálních typů vlasů, zjišťuje se rychlost růstu vlasů a počet vypadlých vlasů za den. V případě alopecie se určuje její typ a příčiny abnormálního vypadávání vlasů.

K vyřešení vašich potíží pochopitelně nestačí jedna návštěva u trichologa. Docházíte na kontroly, vaše výsledky si tricholog zaznamenává a upravuje dle nich váš plán terapie. 

Jak vidíte, je mnohem lepší navštívit odborníka, než zkoušet různé druhy kosmetiky či babských rad a ještě si naopak třeba uškodit. Vždyť nejen šaty dělají člověka, ale také zdravé a krásné vlasy.

Tricholog není kadeřník ani dermatolog, přesto dokáže vyřešit problémy s vašimi vlasy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!