Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bolesti / foto: shutterstock

Když tělo volá o pomoc. Varovné signály, které nebrat na lehkou váhu

Lidské tělo je dokonalý mechanismus, který moc dobře ví, co chce. Naší povinností je ho poslouchat a v okamžiku, kdy vysílá varovné signály, zbystřit. Tělo nás totiž samo upozorní, pakliže je s ním něco v nepořádku.

Jinými slovy – před každou nemocí přijde varování, které vyšle samo tělo. Celková slabost symbolizuje příchod chřipky, kýchání nám sděluje, že se jednoho rána probudíme s nepříjemnou rýmou. Zatímco některé signály upozorňují na běžné nachlazení, jiné mohou varovat před daleko závažnější a nebezpečnější chorobou. Proto poslouchejte své tělo a v případě, že s ním není dlouhodobě něco v nepořádku, vyhledejte lékařskou pomoc.

Nafouklé a citlivé břicho signalizuje nádor vaječníků

Trápí vás dlouhodobě pocit nafouknutého břicha? Přidává se k tomu nadměrná citlivost břicha, dokonce i nepříjemný tlak v oblasti pánve? Možná za to může přejídání a nevhodné stravování, ale také může být na vině nádor vaječníků, což je jedna z velice častých smrtelných forem rakoviny. Ale stejně jako u jiných druhů rakoviny, i v tomto případě platí, že pokud je objevena včas, dá se léčit a lze ji vyhnat z těla.

Bolest

K dalším příznakům poukazujícím na nádor vaječníků patří přemíra ochlupení na těle nebo časté nutkání močit či krvácení z pochvy.

Nadměrné hubnutí a nespavost upozorňují na hyperfunkci štítné žlázy

Máte pocit, že jste v poslední době razantně zhubli? K tomu vás trápí nespavost, také náladovost, pociťujete zrychlený tep? To jsou všechno typické příznaky hyperfunkce štítné žlázy, na kterou se tělo snaží upozornit. Přece jenom se nejedná o problém, nad kterým byste mohli mávnout rukou.

Nespavost

Neutichající únava může varovat před nástupem srdečního onemocnění

Velmi častým a velmi často přehlíženým varovným signálem, které tělo vyvolává, je neutichající únava. Pokud trpíte permanentní vyčerpaností a neutichající ospalostí, může ve vašem těle dřímat nádorové onemocnění nebo máte potíže se srdcem. Mnohdy je to také příznak onemocnění ledvin, které bývá velice zrádné.

Když tělo volá o pomoc. Varovné signály, které nebrat na lehkou váhu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!