Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Suché oko / foto: shutterstock

Suchá oční víčka jako častý problém. Jak s ním bojovat?

Náš obličej se může potýkat s celou spoustou kosmetických a kožních nedokonalostí. Zatímco se někomu dělají vrásky nebo pupínky, jiní jsou frustrovaní suchostí své pokožky. Zejména, pokud se to týká očních víček.

Člověk by řekl, že většími a viditelnějšími problémy, se kterými se naše kůže, respektive obličej a pleť jako taková potýká, jsou zmiňované pupínky nebo akné. Kupodivu však suchá pokožka bývá tím do oka bijícím problémem, kterého si všimne prakticky každý. Na vině bývá často make-up, který si na pleť nanášíme i přes její suchost. Umí se dostat do každé rýhy na obličeji, což vede ke zviditelnění jednotlivých stroupků.

Suché oko

Za suchými očními víčky může stát počasí i kontaktní dermatitida

Jelikož suchá oční víčka nám na sebevědomí zrovna nepřidávají, nabízí se otázka, co je tomu na vině. Podle odborníků v tom může hrát roli mnoho faktorů. Nejdříve počasí, které se neustále mění a které je pro naši pleť obrovskou zátěží. Nesmíme však zapomenout ani na kontaktní dermatitidu. Suchá oční víčka mohou být skutečně jen podrážděním naší kůže nekvalitními šampony nebo opalovacími krémy.

Pokud jsou suchá oční víčka problémem, kterého se nemůžete snadno zbavit, nemusí se nutně jednat o alergickou reakci nebo věc, na kterou má vliv počasí. Může to být atopický ekzém, se kterým je zapotřebí zamířit ke kožní lékařce.

Bolestivá víčka

S problémem lze bojovat

Je třeba konstatovat, že s problémem jménem suchá oční víčka lze bojovat, a to poměrně snadno. Ze všeho nejdříve zvyšte vlhkost v prostředí, kde trávíte nejvíce času. Lze to buď pomocí zvlhčovače, nebo s pomocí horké vody.

Další možností, jak problém dostat pod kontrolu a pomalu ho zahnat do kouta, je hydratace pokožky pomocí hypoalergenních krémů či absence přípravků obsahujících alkohol, jež mají tendenci pokožku ještě více vysušovat.

Zdroj:

https://www.mojezdravi.cz/zdravy-zivotni-styl/trapi-vas-v-zime-sucha-vicka-jak-je-uzdravit-5236.html

Suchá oční víčka jako častý problém. Jak s ním bojovat?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!