Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cestování a zdraví / foto: shutterstock

Jak cestovat zdravě, abychom neodrovnali náš organismus?

Doba dovolených je v plném proudu, což znamená, že je zapotřebí posílit náš imunitní systém. Prozraďme si proto, jak cestovat zdravě a v plné síle.

Cestování je náporem na imunitu nejen proto, že se mění podnebí nebo povětrnostní podmínky či že čelíme výkyvům počasí. I když i to se na síle, respektive oslabení imunitního systému velkou měrou podílí. Za zmínku stojí také stres, který s každým vycestováním jde ruku v ruce. Bojíme se, že nestihneme letadlo nebo že nás do letadla vlastně vůbec nepustí. Obáváme se z nákazy či toho, že netrefíme do hotelu. Stres zkrátka pramení z mnoha běžných věcí a neblaze tím ovlivňuje naše zdraví.

Cestování

Před odjezdem jděte k lékaři

Abyste se trochu uklidnili alespoň co se týče zdravotní stránky, je dobré si těsně před odletem zajít k lékaři. Anulujete tím možnost, že by vás nějaké začínající onemocnění skolilo na hotelu nebo v resortu. Navíc tím předejdete tomu, že byste v zahraničí museli vyhledat lékařskou pomoc, která ne vždycky patří k nejlevnějším položkám na seznamu.

Lékař vám zároveň zodpoví veškeré otázky, které se týkají odcestování do dané země. Prozradí, jestli náhodou nepotřebujete mít nějaké konkrétní očkování na nemoc, která ve vaší cílové destinaci koluje či je vysokým rizikem.

Dezinfikujte všechno a všude

Stres nyní pramení především z toho, že se někde v zahraničí nakazíte aktuálně šířícím se onemocněním. Proto u sebe mějte vždycky alespoň malou lahvičku s dezinfekcí a dezinfikujte prakticky všechno a všude. Antibakteriální gely se krásně vejdou do batůžku nebo kabelky čili vymluvit se na velikost balení nelze.

Dezinfekce

Voda jako největší parťák

Abyste předcházeli dehydrataci a případně odplavili z těla nebezpečné toxiny, vyplatí se mít neustále u sebe vodu. Cestování bez ní je jinak velmi obtížné a ne všude se můžete jen tak napít z kohoutku či pítka.

 

Zdroj:

https://www.tantumfamily.cz/5-zasad-pro-zdrave-cestovani/

Jak cestovat zdravě, abychom neodrovnali náš organismus?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!