Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Krásné ráno / foto: shutterstock

Noční košile pro příjemný a kvalitní spánek aneb Jak vybrat tu správnou?

Kdo z nás nesní o tom, že se večer, když má splněné všechny povinnosti, nezachumlá do příjemně vyhřáté deky, hlavu uloží na polštář a nechá se odnést do pohádkové říše snů? Naše tělo se bez spánku neobejde, musí ale jít o kvalitní spánek. Víte, že na to může mít vliv i noční košile?

Kvalitní spánek zregeneruje tělo

Doba je hektická, uspěchaná a plná stresu, což má negativní vliv na celý náš organismus. Mnohdy nás přepadne únava, vyčerpání, jsme podráždění a nic nás nebaví. Tělo je bez energie. Co s tím? Pomoci může i kvalitní spánek, během kterého načerpáme ztracené síly. Jenže i s tím mnozí z nás bojují.

V noci se probouzíme celí zpocení, nemůžeme usnout a když se nám to podaří, spíme lehkým spánkem, který naruší každá drobnost. Sami sebe se ptáme, proč se to děje zrovna nám. Investovali jsme do kvalitní postele i matrace, máme vhodný polštář, tak kde je chyba? Dost možná ve špatně zvoleném úboru na spaní.

Jak vybrat noční košili?

Na trhu je široká nabídka pyžam, dámských nočních košilí a dalších nočních úborů. Vybrat tu pravou pro zdravý spánek není úplně jednoduché, rozhodně se nesmíte řídit jen barvou a motivem.

Tip číslo jedna: Dobře zvolte velikost

Dámskou noční košili by ve svém prádelníku měla mít každá žena. Aby tam ale jen tak neležela někde v koutě, je třeba správně vybrat velikost. Noční košile musí být pohodlná, nesmí nikde škrtit ani svírat. Když bude navíc svůdná a sexy (třeba saténová noční košilka), jen dobře.

Asi nejlepší je si noční košili vyzkoušet. Ne vždy to ale je možné, tak se aspoň dobře změřte a míry porovnejte s tabulkou velikostí. Kde se změřit a jak?

  • Prsa měřte vždy v nejširším místě.
  • Pas změřte naopak v nejužším místě, které se nachází jen pár centimetrů nad pupíkem.
  • Obvod boků je třeba změřit v nejširším místě.
  • Vezměte v potaz také výšku své postavy.

Tip číslo dva: Jaký materiál noční košile zvolit?

Na pohodlí je třeba v případě noční košile klást velký důraz, podílí se na něm i materiál. Jaký je TOP a čemu se radši vyhnout?

  • Bavlněné noční košile jsou pohodlné, příjemné na dotek, nežmolkují a skvěle absorbují pot. Navíc rychle schnou. Právem se řadí mezi jedny z nejoblíbenějších, jsou vhodné i pro osoby, které se nadměrně potí.
  • Hedvábné noční košile jsou krásné na pohled a lehoučké jako pírko.
  • Na letní dny jsou ideální saténové noční košile, které podtrhnou ženskost a jsou chladivé, lesklé a hebké.
  • Krajkové noční košile na pohled potěší ženy i nejednoho muže, působí žensky a svůdně. Krajka ale nesmí škrábat, na to nezapomeňte.
  • Trápí vás třeba ekzém? Vsaďte na košili zbambusových vláken.
  • V zimě vás zahřeje flanelová noční košile.
  • Jaký materiál raději nevolit? Rozhodně ten syntetický, který saje méně potu, je elektrostatický a může dráždit pokožku.

Tip číslo tři: Krátký nebo dlouhý rukáv?

Ze starých filmů známe neforemné bílé noční košile s dlouhým rukávem. Ty jsou dnes pasé, i tak ale můžete vybírat mezi několika střihy, včetně těch s dlouhým rukávem. Co se barvy týče, je jen na vás, zda dáte přednost barevné noční košili nebo noční košili s potiskem.

Víte, že střih noční košile by měl lichotit postavě? Kdo má širší pas, pro toho jsou ideální košile se zavazováním pod prsy, pro ženy se širšími boky zase košile do půli stehen.

Náš tip na závěr: Kvalitní a dobře vybraná dámská noční košile je vhodná i jako dárek.

Noční košile pro příjemný a kvalitní spánek aneb Jak vybrat tu správnou?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!