Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Fitness trénink / foto: GaudiLab / Shutterstock.com

Silové expandéry a tréninkové gumy jako levný, ale efektivní pomocník na cestě za hezkou postavou

Pokud dáváte při cvičení přednost domácímu cvičení či tréninku v parku nebo na venkovních volně přístupných cvičištích, pak přesně pro vás máme tip na skvělé pomocníky za pár korun. S nimi si nejen protáhnete a zpevníte celé tělo, ale navíc příjemně ozvláštníte tréninky. Mrkněte se s námi na expandéry a gumy na cvičení.

Představujeme vám ideální nástroj pro redukci hmotnosti i modelování svalů

Silové expandéry a gumy jsou geniálním fitness doplňkem, jenž vám skvěle poslouží jak samostatně, tak jako součást komplexnějších tréninků. Lze je využít pro usnadnění náročných cviků pro začátečníky, například při přítazích na hrazdě, ale taktéž jako přídavný odpor pro pokročilé sportovce. Zjednodušeně, čím více gumu či expandér natáhnete, tím větší odpor bude klást.

Velikou výhodou je zejména to, že odporové gumy a expandéry dokážou současně zapojit velké množství svalů. Cvičení s tímto doplňkem je tudíž obzvláště efektivní, a proto se můžete těšit na rychlý a viditelný progres na cestě za vysněnou postavou.

Podle čeho gumy a expandéry v obchodech vybírat

Abyste si při výběru odporových gum a expandérů mohli být jisti, že kupujete kvalitní výrobky, které vám vydrží funkční opravdu dlouho, vyrazte na nákup do ověřeného obchodu. Široký sortiment sportovních doplňků za skvělé ceny objevíte třeba v tomto internetovém obchodě: https://hop-sport.cz/expandery-gumy-na-cviceni/.

Dalším faktorem hned po kvalitě, který by vás měl zajímat, je to, jaký typ cvičení máte s expandéry v plánu a jaký odpor vzhledem ke své fyzičce a váze potřebujete. Existuje totiž hned několik typů i tuhostí gum.

Jasně, že jsou expandéry a odporové gumy multifunkční a s žádnou neuděláte chybu. Pravdou ale je, že pokud byste si rádi dopřáli cvičení se zaměřením na konkrétní část těla, může vám vhodně zvolený model citelně ulehčit práci. Zatímco například na strečink jsou nejvhodnější menší gumy, kruhové expandéry vám pomohou se zádovými svaly a zlepšováním rovnováhy. Pro posilovací trénink s vlastní vahou jsou zase ideálním parťákem gumy se zarážkami.

Podívejte se, jaké benefity toto sportovní příslušenství přináší

Kromě velmi příjemné ceny, která se obvykle pohybuje v řádech stokorun, je na expandérech atraktivní také jejich skladnost a nízká hmotnost.

S gumou na cvičení si můžete protáhnout tělo třeba během obědové pauzy v práci nebo při čekání na schůzku s klientem. V zimě vás pravidelná fitness půlhodinka s expandérem v obýváku udrží v perfektní kondici bez nutnosti mrznutí venku nebo trávení času v přelidněné posilovně. A jakmile bude venkovní počasí vybízet k aktivitám na čerstvém vzduchu, stačí popadnout vaše odporové gumy do batohu a vyrazit za pohybem kamkoliv vás to táhne.

Nezapomeňte si expandéry a gumy na cvičení přihodit také do kufru při cestě na dovolenou. Taková rozcvička při východu slunce na pláži nebo posilování s výhledem na hory je učiněný balzám na duši a kromě fyzičky tak posílí i psychiku.

Silové expandéry a tréninkové gumy jako levný, ale efektivní pomocník na cestě za hezkou postavou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!