Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dítě na dovolené / foto: shutterstock

Kam na dovolenou s dětmi? Bulharsko, Řecko ani Chorvatsko rozhodně nezklamou

Chystáte se letos na zahraniční dovolenou s malými dětmi? Podívejte se, z jakých destinací bude nadšená celá rodina.

Bulharsko

Nedokážete si představit letní dovolenou bez koupání v moři, ale zároveň se bojíte, jak vaše ratolesti zvládnou dlouhou cestu? Vsaďte na Bulharsko, které je rok od roku populárnější. Let trvá necelé dvě hodiny, a kromě širokého výběru hotelů si užijete i nekonečné písčité pláže s pozvolným vstupem do vody.

V Bulharsku si užijí i ti nejmenší
V Bulharsku si užijí i ti nejmenší – Zdroj: Shutterstock.com

Chorvatsko

Chorvatsko patří mezi dovolenkové stálice, mimo jiné i pro možnost vlastní dopravy autem. Většina zdejších pláží je kamenitá, ty písečné budete muset trochu hledat. Sázkou na jistotu je například Omiš, odkud se také můžete vydávat na nespočet pěších výletů.

Řecko

Pro rodinnou dovolenou je ideální prakticky jakýkoliv řecký ostrov, nejpopulárnější je ale dlouhodobě Zakynthos s nezapomenutelným výhledem na vrak lodi. Milovníci památek a delších túr si zase zamilují ostrov Kos. Nemusíte se bát, dokonce i ty nejmenší řecké hotely a penziony jsou pro děti skvěle uzpůsobené.

Řecko si užijí milovníci moře i přírody
Řecko si užijí milovníci moře i přírody – Zdroj: Shutterstock.com

Španělsko

Troufnete si na delší cestu po Evropě? Se Španělskem nemůžete udělat chybu. Téměř v jakékoliv jeho části si užijete perfektní dovolenou. Nejoblíbenější je samozřejmě Mallorca, volit ale můžete i méně známá letoviska, třeba Andalusii nebo pobřeží Costa Bravy.

Turecko

Turecko je skvělou volbou pro rodiny, které mají rády zajištěný veškerý komfort od stravy až po zábavu. Pro děti jsou nejvhodnější klidnější části země, například Antalye a Alanye. Dovádět mohou v aquaparcích, které jsou běžně součástí hotelu, i na nekonečných plážích.

V akvaparku si děti užijí spoustu zábavy
V akvaparku si děti užijí spoustu zábavy – Zdroj: Shutterstock.com

Egypt

Velmi oblíbenou destinací pro letní radovánky je Egypt, který malé cestovatele vítá animačními programy v hotelích, aquaparky a skvělými půjčovnami potápěčského vybavení. Kromě moře si ale jistě užijete i jízdu na velbloudech nebo plavbu prosklenou lodí. Pozor, pro vstup budete potřebovat pas a vízum.

 

Zdroj:

https://skrz.cz/tipy/dovolena-more-deti

https://dovolenasnejmensimi.cz/bonusy/34-kam-na-dovolenou-s-detmi

https://www.zajezdy.cz/dovolena-s-detmi-u-more/

Kam na dovolenou s dětmi?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!