Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Wellness pobyt / foto: Shutterstock

Kde si dobít baterky? No přeci na wellness pobytu, kde jinde?

Wellness pobyty se těší nesmírnému zájmu veřejnosti. Umožňují tělu se po všech stránkách se regenerovat. Už jen proto, že se na nich dějí samé bohulibé a příjemné věci. Zkrátka prospívají tělu i duchu, proto bychom si je měli dopřávat co nejčastěji.

Kam za wellness? A kam byste chtěli? Můžete zůstat v Čechách, ale také vyrazit za hranice. Spolu s českými lázeňskými domy a wellness centry se na serveru spa.cz, který nabídky jednotlivých lázeňských domů sdružuje, se nabízejí i ty slovenské, polské a maďarské. Ti, kteří hledají únik od stresu každodenního života a chtějí investovat do svého zdraví a pohody, nebo si jen jednoduše odpočinout, tak rozhodně mají z čeho vybírat.

O jaký pobyt byste měli zájem?

V nabídce jsou nejenom klasické wellness pobyty, ale také pobyty relaxační, klasické lázeňské, aktivní, víkendové, pobyty pro seniory, pro dva i pro rodiny s dětmi. Nejvíce rozmazlující, plné blahodárných procedur, během kterých se budete přímo rozplývat jsou ale ty relaxační a wellnessové.

Wellness pobyt

Začíná to plánováním

Každý pobyt je ale třeba si dobře naplánovat. Vybrat si destinaci a konkrétní balíček. Konkrétní lokalitu můžete vybírat podle několika parametrů. Pokud nechcete dlouho cestovat, zřejmě zvolíte nějaký lázeňský dům poblíž vašeho bydliště. Severočechům se nabízejí třeba lázně Teplice, Jihočechům lázně Třeboň atd. V dolní polovině hlavní stránky Spa.cz pak odkliknete políčko turistická lokalita a poté vámi preferovanou odkliknete. V ten okamžik se vám na monitoru objeví nabídky jednotlivých lázeňských domů.

Jak si vybrat pobyt?

Například po odkliknutí políčka Lázně Třeboň se nabízí pobyt Harmonie pořádaný Lázněmi Aurora, Relax v Třeboni a Senior pobyt hotelu Zlatá hvězda, Pět dní v Třeboni Design hotelu RomantiCK a spousta dalších. Pak už stačí si konkrétní nabídky rozkliknout, seznámit se s nimi a vybrat tu, která se vám bude nejvíce zamlouvat. Na tom samém místě si pobyt rovněž budete moci zarezervovat. Vybírat ale můžete i podle svých předchozích zkušeností. Pokud se vám třeba zalíbilo wellness v Harachově, proč se sem nevrátit? Obzvláště pokud čas mezi procedurami budete moci vyplnit procházkami po horách.

Relax a pohoda

Lázeňské pobyty podle zdravotní indikace

Pokud vás trápí nějaký zdravotní problém, doporučujeme místo wellnesového zvolit lázeňský pobyt. Ten je pak vhodné volit na základě zdravotní indikace, respektive typu zdravotního problému, který si v lázních chcete léčit. Například specialisty na nemoci pohybového aparátku včetně stavů po úrazech a operacích zaměstnávají Janské Lázně.

Lázeňské pobyty v Janských Lázních

Jeden z tamních lázeňských domů má v nabídce třeba pobyt s molekulární vodíkovou terapií, která je známá svými protizánětlivými a regeneračními účinky likvidujícími následky virových procesů. Molekulární vodík je rovněž velmi silným antioxidantem. Další lázeňský dům v Janských Lázních (hotel Tatra) se specializuje na odstraňování bolestí zad. Součástí jeho ozdravného programu je jak individuální cvičení s trenérem, tak i cvičení podle metody SM-Systém MUDr. Smíška.

Vyrazte za hranice

V nabídce serveru Spa.cz je ale i spousta zahraničních lázeňských domů, maďarských, polských i slovenských. Maďarsko je třeba pověstné svými termály. Ideálními pro návštěvu během chladných jarních dní. Nejznámějšími jsou Lázně Bükfürdő, Lázně Sárvár a Termální lázně Hevíz.

Koupání v termálních lázních

Polské termály

Termální lázně patří ale i mezi polská lákadla. Asi 85 kilometrů od českých hranic leží termální lázně Termy Gorący Potok. Ty se zároveň řadí i jedny z vůbec nejkrásnějších, a to nejenom v Polsku. Největšími polskými termálními lázněmi pak jsou Chocholowskie termy ležící poblíž známého polského městečka Zakopané.

Ať už zůstanete v Čechách, nebo vyrazíte za lázeňským či wellnessovým pobytem do zahraničí, hlavně si ho užijte.

K tomuto článku není otevřena diskuze