Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Demolice domu / foto: shutterstock

Demolice od A do Z od společnosti Recyklace Přeštice s.r.o.

Máte pozemek, ale stojí na něm stavba, která vám překáží? Pak je před vámi nepříjemný úkon demolice. Pokud si myslíte, že jde jen o samotné zbourání domu, jste na omylu. Nejdříve je potřeba vyřešit formality.

Samotná demolice je vlastně už jen takovou třešinkou na dortu, které předchází řada papírování a plánování. Přece jenom nejde o snadnou záležitost.

Co se dozvíte z projektu demolice?

Čeká-li vás demolice domu, v prvé řadě byste měli kontaktovat odborníky a nechat si vypracovat projekt. V rámci toho se řeší mimo jiné postup práce. Je třeba zhodnotit, kolik bourání vás čeká, naplánovat, jak dlouho bude probíhat. V úvahu se musí vzít, zda je na domě krytina z azbestu, což je nebezpečný odpad, a vůbec naplánovat celou likvidaci suti a odpadu.

Tento hotový projekt demolice stavby se pak předkládá stavebnímu úřadu, který musí odstranění stavby povolit.

Demolice domu

Co všechno je v ceně demolice?

Na základě projektu firma připraví také cenovou nabídku. V té je obvykle zahrnuto mnohem více než samotné bourací práce. Firma se postará i o vyklizení a odstrojení domu, likvidaci stavebních odpadů (jejich odvoz na skládku či recyklaci) a terénní úpravy po demolici domu.

Právě způsobem likvidace odpadu můžete ušetřit, každá firma to totiž dělá jinak. Společnost Recyklace Přeštice, s.r.o. dokáže část stavebního odpadu recyklovat přímo na místě, aby byl použitelný pro další výstavbu. Tím vám může ušetřit až 40 % nákladů na demolici. Má vlastní půjčovnu stavebních strojů a techniky, její strojový park je bohatý, takže si se vším poradí.

Jak probíhá samotná demolice?

Nejdříve je nutné dům vyklidit, odpady jsou vytříděny do přistavených kontejnerů. Následuje odstrojení oken, dveří, podlah, střešní krytiny a všeho ostatního, aby zůstalo pouze zdivo. Pak přichází na řadu demoliční bagr, odpad se však stále třídí na beton, cihly, dřevo a kámen. Demolice je komplexní proces, s nímž je nezbytné obrátit se na odborníky.

K tomuto článku není otevřena diskuze