Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tvrzená skla na mobil / foto: shutterstock

Jak prodloužit životnost mobilu? Podstata spočívá ve správné teplotě, pravidelném restartování i virtuálním čištění

Mobilní telefon je dnes běžnou součástí každého z nás. Mnozí investují nemalé peníze do moderního chytrého telefonu. Jak snadno prodloužit životnost telefonu?

Přestože si mnozí potrpí na nejnovější modely, tak navzdory tomu neznají základní poučky, jak se o mobil starat. Někteří to neřeší, jiní věří nejrůznějším mýtům. Co dělat a jak se starat o telefon, aby vám dobře a dlouho sloužil?

Mobilní telefon jako ze škatulky
Mobilní telefon jako ze škatulky – Zdroj: Shutterstock.com

Hlídejte teplotu

Na fungování mobilu má vliv samozřejmě kvalitní baterie. Je třeba mít na paměti, že bateriím nesvědčí extrémně nízké i vysoké teploty. Rozhodně nedávejte v létě telefon na rozpálenou palubní desku v autě, jakožto bezpečné nemusí být ani umístění za palubním sklem s aktivovanou navigací a permanentně zapnutým displejem, jenž telefon taktéž ohřívá v držáku.

Hlídání teploty souvisí i s ochrannými kryty, neboť některé vysoce odolné robustní kryty a pouzdra mohou eliminovat ochlazení zařízení v průběhu nabíjení. Při nabíjení je vhodné kryty a obaly sundat. Mobil není vhodné používat ani v extrémně nízkých teplotách, které můžou mít taktéž negativní vliv na výdrž a kvalitu baterie, jakožto životnost telefonu.

Myslete na očistu telefonu

Jednou za čas je třeba uvolnit paměť a vymazat veškeré aplikace a soubory, které nepoužíváte. Potřebné věci si můžete klidně uložit na cloud, aby vám tak nezabíraly místo v telefonu, a tím ho zbytečně nezpomalovaly. Také nezapomeňte vypínat vše, co v danou chvíli nepoužíváte, a to včetně Bluetooth i připojení k Wifi. Většina mobilních telefonů má režim úspory energie, jenž se postará o větší výdrž telefonu a také zakáže nepotřebné procesy na pozadí.

O mobilní telefon je třeba pečovat
O mobilní telefon je třeba pečovat – Zdroj: Shutterstock.com

Nezapomínejte restartovat

Řada z nás používá telefon nepřetržitě a pokud možno ho ani nevypíná. Pakliže je chytrý telefon stále zapnutý, můžou se problémy časem hromadit. Kvůli nepřerušenému provozu se v paměti telefonu kupí zbytky dat z aktualizací, webových stránek i nezavřených aplikací. Při pravidelném restartování a vypínání lze problémům zabránit. Kromě toho má restartování vliv na úsporu energie, lepší připojení k síti i vyšší bezpečnost zařízení.

 

Zdroje:

https://mobilenet.cz/clanky/10-rad-a-tipu-jak-prodlouzit-vydrz-i-zivotnost-baterie-smartphonu-vcetne-videa-43546

https://www.chip.cz/rady-expertu-jak-prodlouzite-zivotnost-zdravi-vaseho-mobilu

 

Jak prodloužit životnost mobilu? Podstata spočívá ve správné teplotě, pravidelném restartování i virtuálním čištění

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!