Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Soutěž o mobilní telefon Samsung Galaxy Mini

Sezona letních festivalů už je v plném proudu a každý rok stále více lidí objevuje jejich kouzlo.

Nejde přitom jen o skalní hudební fanoušky, kteří jsou zvyklí chodit pravidelně i na samostatné koncerty. Mezi návštěvníky najdeme čím dál častěji i rodiny s dětmi. Zkrátka všechny, kdo si chtějí zpříjemnit volný den zábavou spojenou s hudebními zážitky a pobytem v přírodě. Vždyť souhrnná čísla hlásí přes 200 000 lidí, kteří navštívili 15 největších českých festivalů v minulém roce. Avšak s každou hromadnou akcí nerozlučně souvisí i ekologická zátěž. Ať již jde o tuny vyprodukovaných odpadků nebo zvýšenou automobilovou dopravu. Stále více pořadatelů se proto snaží tyto dopady minimalizovat.

Jedním z nejzelenějších festivalů je Open Air Festival v Panenském Týnci. Za svůj ekologický koncept byl oceněn již několikrát, a to doma i v zahraničí. S myšlenkou a realizací festivalu, který by byl šetrný k životnímu prostředí a učil lidi bavit se jinak, šetrněji, přišel jeho generální partner O2.

magazin.cz

Návštěvníci se tak zde mohou, kromě vydatné porce dobré muziky, podílet na třídění odpadu, nebo se dozvědět více o jeho následném zpracování. Málokoho totiž napadne, že použité tetrapakové obaly se dají znovu využít při stavbách budov, nebo že biologický odpad lze využít k výrobě energie. A to není zdaleka vše, ti z návštěvníků, kteří se na festival v předešlém roce dostavili pěšky, na kole, pravidelnou ekobus linkou nebo přijeli v autě s plně využitou kapacitou, získali malou pozornost. Všichni také měli možnost zúčastnit se soutěže o eko ceny, jako jsou například solárně nabíjený mobil či vodou poháněné hodiny.

magazin.cz

Soutěž o mobilní telefon Samsung Galaxy Mini
slosování 11. 8. 2011
SOUTĚŽNÍ OTÁZKU NAJDETE ZDE
správnou odpověď hledejte na www.openairfestival.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!