Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Natáčení filmu / foto: shutterstock

Oběti jedné role – herci, kteří nepřekročili slávu jedné své filmové postavy

Každý z herců touží po tom, aby jeho filmová postava zůstala v paměti diváků a aby se lidé k filmu, kde ztvárnili hlavní roli, rádi vraceli.

To se některým hercům skutečně povedlo. Jenže hlavní role může herce zaškatulkovat a vymanit se z jejího stínu se mnohým hercům a herečkám nepodařilo.

Úspěšný film a dobře ztvárněná role může pro herce znamenat konec kariéry

Mnoho herců je označováno za herce jedné role. Svoji filmovou roli ztvárnili tak dobře, že jsou s ní spojováni a srovnáváni i v dalších filmech, a režizéři se jim proto ve výběru do dalších filmů vyhýbají. Ne málo herců si po čase postesklo, že úspěšná role znamenala konec kariéry.

Herci jedné role nepřekročili svůj stín
Herci jedné role nepřekročili svůj stín – Zdroj: Shutterstock.com

Michéle Mercier – Angelika

Herečka Michéle Mercier ztvárnila nezapomenutelnou Angeliku. Osobitou, krásnou šlechtičnu, která bojovala o svoji lásku hraběte Peyraka a svůj život na královském dvoře. Představitelka hlavní role po natočení všech dílů ságy o Angelice již žádnou výraznější roli nezískala. Každý v ní už navždy viděl jen Angeliku.

Pavel Kříž – Štěpán Šafránek z Básníků

Lékař Štěpán Šafránek, který své filmové lásky lovil na básničky. Herce Pavla Kříže, který na univerzitě ve Vancouveru vystudoval obor psychoterapie, si mnoho lidí vybaví právě jen z této role, přestože hrál i v dalších filmech.

Rowan Atkinson – Mr. Bean

Potřeštěného Mr. Beana nezná jen málokdo. Herec ztvárnil tuto roli nezapomenutelným způsobem přesto, že ve své roli téměř nemluví. Na jiné role herce Atkinsona bychom vzpomínali marně.

Lisa Kudrow – Phoebe ze seriálu Přátelé

Ztřeštěná Phoebe si získala srdce diváků seriálu Přátelé. Volnomyšlenkářka, která je jednoduše praštěná, je v mnoha ohledech úplně jiná, než její představitelka. Lisa Kudrow je považována za  vzdělanou herečku, dosáhla na bakalářský titul v oblasti biologie. Další role, a není jich málo, se ovšem ve stínu Phoebe ztrácejí.

Herců jedné role je poměrně velké množství. Hlavní role jim sice přinesla úspěch, mnohdy i slávu, ale pro další role se bohužel z pohledu režisérů stali nepoužitelní.

 

Zdroj:

https://www.kinotip2.cz/clanky/hercem-jedne-role-kdo-navzdy-zustane-spjat-s-jedinou-postavou-20201227-2290.html

 

 

Oběti jedné role – herci, kteří nepřekročili slávu jedné své filmové postavy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!