Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Drogy a závislost / foto: shutterstock

Závislosti mohou být různé, některé i extrémní – plastické operace, opalování nebo pojídání nejedlých věcí

Závislost na drogách, na alkoholu nebo cigaretách je bohužel součástí života. O těchto závislostech se spolu se závislostí na hracích automatech hodně mluví. Jsou ovšem závislosti, které by vás možná ani ve snu nenapadly.

Závislý jedinec si většinou svoji závislost neuvědomuje. Závislost na návykových látkách nebo výherních automatech jsou závislosti, které se mnohdy vyvinou z nerozvážného experimentování. Zbavení se závislosti je běh na dlouhou trať a většinou se to bez odborné pomoci neobejde.

Tradiční závislosti
Tradiční závislosti – Zdroj: Shutterstock.com

Netradiční závislosti

Kromě klasických závislostí, které známe, je ovšem spousta lidí závislých na zcela netradičních věcech nebo činnostech. A nejsou o nic méně nebezpečné, než ty běžné.

Závislost na partnerovi

Až chorobná závislost na partnerovi je emoční závislost. Velmi často patologická. Strach ze samoty, z života bez lásky. Člověk, který má tuto závislost postupně propadá do soustavného strachu, že o partnera přijde, a tato chorobná posedlost často zapřičiní tolik obávaný rozchod.

Závislost na opalování a plastických operacích

Každý člověk by o sebe měl pečovat a snažit se, aby vypadal dobře. Ovšem nic se nemá přehánět. Kromě toho, že je to u plastických operací finančně nákladné a bolestivé, z člověka to může v důsledku udělat umělou kreaturu. Závislostí na opalování riskujete rakovinu kůže.

Závislost na plastických operacích
Závislost na plastických operacích – Zdroj: Shutterstock.com

Závislost na pojídání nejedlých věcí

Divili byste se, co vše se dá jíst a na čem všem si pochutnávají lidé, závislí na pojídání nejedlých věcí. Tyto bizarní věci jedí, i když jim vlastně nechutnají. Prostě jen cítí potřebu je jíst. Mezi tyto extravagantní věci může patřit cokoliv, ale často je to hlína, uhlí, prášek na praní, exkrementy, toaletní papír, ale i sklo nebo kamení.

Závislost, ať už je na čemkoliv, není pro člověka prospěšná a je nutné se jí postavit.

 

Zdroj:

https://tvujden.cz/netradicni-a-extremni-zavislosti-nekterejsou-nevinne-jine-vazne-ohrozuji-zdravi/

 

 

 

 

Závislosti mohou být různé, některé i extrémní

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!