Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Na které erotogenní zóny často zapomínáme?

Na těle muže i ženy najdeme hned několik velice citlivých míst. Pokud se jich správným způsobem dotýkáme, dojde k velmi intenzivnímu sexuálnímu vzrušení. To se dostaví hlavně při vhodně zvolené intenzitě stimulace.

Protože každý z nás reaguje na doteky jiným způsobem, nikdy nemůžeme předem zjistit, jak velké se dostaví vzrušení.

 

Erotogenní zóny na ženském těle

Kolena

O citlivých podkolenních jamkách coby erotogenní zóně ví většina z nás. Samotná kolena jsou často opomíjena. Málokdo si je spojuje s erotickým vzrušením. Sexuologové ale upozorňují na to, že hlavně okolí čéšky je velmi citlivou oblastí těla, a to mnohem více něž známější podkolenní jamka.

 

Venušin pahorek

Venušin pahorek je, stejně jako další části vnějších pohlavních orgánů, velmi citlivý na dotek. muži se tohoto místa mohou dotýkat, něžně ho laskat či dráždit třeba nejrůznějšími olejíčky. Při předehře byste tuto část těla, pánové, neměli přehlížet.

 

Bříško

Na bříško mnoho mužů také zapomíná, což je rozhodně škoda. Odborníci dokonce tvrdí, že některé ženy mohou prožít orgasmus i při některém z posilovacích cviků břišních partií. Ostatním osobám ženského pohlaví však postačí jenom pouhá myšlenka na to, kam níž bude muž dále směřovat své doteky. A hned se dostaví sexuální vzrušení. V některých případech může žena zažít vyvrcholení i bez samotného pohlavního styku.

magazin.cz

Mezi nejcitlivější místa ženského bříška patří oblast okolo pupíku. Neopomenutelná je však také část mezi pupíkem a podbřiškem. Některé ženy milují něžné doteky či laskání bříška partnerovými ústy, jiné nedají dopustit třeba na peříčko či kostku ledu.

 

Rty

Pánové, pokud při milování zapomínáte na líbání, děláte velkou chybu. Optimální dobu, kterou by se měli partneři věnovat líbání před samotným pohlavním stykem, určili sexuologové na pět minut. Aby byl polibek intenzivnější, můžete si pomoci doteky prstů. Jemné kousnutí do rtu je také vzrušující a velmi smyslné.

 

Pokožka hlavy

Většina žen si užívá masáž pokožky hlavy, kterou jim dopřává jejich kadeřnice při mytí vlasů. V souvislosti se sexem si však spojuje pokožku hlavy jen málokdo. Právě toto místo je však protkáno řadou velice citlivých nervových zakončení. Pomocí masáže hlavy se žena dokáže uvolnit, zmizí celkové napětí, dojde ke zvýšení průtoku krve v těle a k uvolnění hormonů dopaminu a serotoninu, s čímž se dostaví i pocit štěstí. V souvislosti s pokožkou hlavy je nutné zmínit také fakt, že některé ženy milují, když je jejich partner při sexu zatahá za vlasy.

 

Chodidla

Již v dobách starověku si milenci stimulovali zvláštní body na chodidlech, aby vyvolali větší sexuální vzrušení. Po jejich vzoru to můžete zkusit i vy. Chce to jen trochu času a cviku, než objevíte ty správné body.

 

Krk

Krk je jednou z nejsmyslnějších částí ženského těla. Snad každá žena miluje, když k ní zezadu přistoupí muž a něžně ji políbí na krk. Mnohdy to zcela nahradí předehru k milování.

magazin.cz

 

Erotogenní zóny na mužském těle

Hned na úvod je třeba zmínit, že důležitější než je dotýkání se některé části těla je působení na mužskou mysl. Šeptejte tedy, dámy, něco vzrušujícího svému partnerovi do ouška. Sluchové vjemy totiž dokáží zlepšit vnímání centrálního nervového systému a hned je tak usnadněn pohlavní styk.

 

Kolenní jamka

Na kolenní jamce muže najdeme hladší kůži než jinde na noze. Proto některé ženy svádí k dotekům i polibkům. Sexuologové se shodují na tom, že části mužského těla, které jsou bez chloupků, jsou také mnohem citlivější na dotek, který muže vzrušuje, a to více, než doteky na jiných místech těla.

Doteky v podkolenní jamce mohou muži způsobit intenzivnější vyvrcholení. Orgasmus je všeobecně založen na nahromadění a uvolnění sexuálního napětí. Čím více napětí tak žena v muži probudí, tím intenzivnější se dostaví vyvrcholení.

 

Ušní lalůčky

Tato část těla je velmi citlivá na dotek. Muže buď dráždění ušních lalůčků uklidňuje, nebo vzrušuje. Dámy, schválně zkuste partnerovi ušní lalůčky hladit či laskat.

magazin.cz
 

Podbřišek

Podbřišek, to je místo proudění krve do oblasti pánve a zároveň místo, kde dochází k hromadění sexuálního napětí. Jedná se tedy o ideální erotogenní zónu, kterou můžete hladit či laskat rty.

 

Krk a klíční kosti

Krk a klíční kosti jsou nejintenzivnějšími místy na mužském těle vůbec. Pokud je budete správným způsobem stimulovat, probudíte v muži touhu. Tu ještě znásobíte, pokud budete partnera třeba laskat na ušním lalůčku a zároveň ho dráždit prsty na krku.

 

Čelo

Čelo je často opomíjeno. Přitom se jedná o místo jako stvořené pro masáž a dráždění. Na čele, stejně jako na pokožce hlavy, najdeme citlivá nervová zakončení. Jejich stimulace způsobí uvolnění hormonů dopaminu a serotoninu. Rázem se dostaví radost a dobrá nálada a člověk se uvolní.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!