Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Vyberte si psa podle znamení horoskopu

Říká se, že pes je nejlepší přítel člověka. Jak si ale člověk tohoto čtyřnohého mazlíčka vybírá? Díváte se hlavně na jeho vzhled, nebo se řídíte instinktem? Pokud jste nejistí, poradí vám vaše znamení zvěrokruhu.

Psi jsou opravdoví přátelé. Svým zvláštním instinktem přesně poznají, jak se jeho pán zrovna cítí. Oproti lidem pak má pes zhruba čtyřicet krát vyvinutější čich. Pokud toto zvíře vyrůstá spolu s dítětem, má spolu dvojice pak po zbytek života bezproblémový vztah. A to prý platí i v případě, kdy se při výběru psa spolehnete na své znamení horoskopu. Podívejte se tedy, jaká rasa psa je pro vás ta ideální. Jenom v každém případě musíte pamatovat na jednu věc. Psovi musíte dát vždy také najevo, že vy jste pánem smečky, zatímco on je jeho členem. Teprve potom se z vás stanou opravdoví přátelé.

 

Beran

Berani jsou milovníci pohybu, akce a adrenalinu. Zároveň si však dají záležet na vzhledu. Hodí se k nim kolie, která je inteligentní a dobrosrdečný pes, který má rád pohyb. Podobné vlastnosti má také bobtail nebo český fousek. Posledně zmíněná rasa sice není tak krásná jako kolie, je však klidnější, poslušný, přítulný, inteligentní a aktivní.

 

magazin.cz

 

Býk

Býci mají klidnou a požitkářskou povahu. Proto si jistě budou rozumět s důstojným basetem. Tato rasa má hluboký a melodický hlas. Také miluje pohyb a má velkou fyzickou výdrž, je klidná a laskavá. K Býkům se také hodí kokršpaněl, mazlivý, veselý a poslušný pes s pevným charakterem.

 

Blíženci

K Blížencům patří společnost a komunikace, ale také hraní. A proto se jistě spřátelí se stejně hravými psy. Třeba takový bígl je přátelský, veselý, i když někdy trochu svéhlavý pes. Také je čistotný a inteligentní. Protože má v pudech zakotven život ve smečce, obvykle si dobře rozumí i s jinými psy i celou lidskou rodinou.

magazin.cz

 

Rak

Raci si velmi zakládají na své rodině, ta je pro ně prakticky vším. Proto si vybírají psy – strážce domu. A pro to je vhodný třeba hovawart, věrný přítel. Lepší plemeno si Raci snad ani nemohou vybrat.

 

Lev

Ke Lvům patří věrnost, poslušnost a okázalost. Tyto vlastnosti má pak briard, což je velká a silná rasa s vysokou inteligencí, chutí do práce, dobrosrdečností a radostí. Nesobecký a přátelský dalmatin se ke Lvům také hodí. Tento pes je dále velmi zvědavý, přítulný, naopak mu chybí plachost i nervozita, což je dobře.

 

 

Panna

Člověk narozený ve znamení Panny je praktický, avšak často velmi ustaraný jedinec. A právě pro svou praktičnost ocení Panny nelínající plemeno s názvem lvíček. Jedná se o velice oddaného psího společníka. Také čivava je vhodným psem pro Panny. Je to maličké zvířátko, které si člověk může vzít takřka všude sebou a nemyslet tedy neustále na jeho venčení. Čivavy jsou odvážné, živé a pohodové, velmi oddané svým pánům.

 

Váhy

Váhy, to jsou milovníci krásy, elegance a klidu. A všechno to má i anglický setr. Je to přátelská, klidná a laskavá rasa. I přesto, že se jedná o lovecké plemeno, je skvělým domácím společníkem. Pro mazlení si mohou Váhy pořídit rasu shih-tzu, což je nebojácný a inteligentní pes.

 

Štír

Jedná se o znamení bojovné a pyšné. Proto si sedne s anglickým mastifem, velmi klidným a sebejistým plemenem, které je plně oddané svému majiteli a jen tak něco ho nerozhodí. Jedná se o spolehlivého hlídače, poslušného a inteligentního. A Štírům se bude také líbit, že anglický mastif skoro neštěká. Po povahové stránce se k tomuto znamení zvěrokruhu hodí také deerhound, velmi přátelský společník do domu i na procházky do lesa.

magazin.cz

 

Střelec

Střelci jsou důvěřiví, ale také vyrovnaní a odvážní. Tyto vlastnosti jsou typické také pro jorkšírského teriéra. Ten je také přítulný a velmi chytrý. Jeho příbuzným je australský silky teriér, který vůbec nelíná. Pro Střelce je vhodný také optimistický pudl. Tato rasa je velmi hravá, potřebuje více zabavit, ale také má výbornou paměť, takže se dá snadno vycvičit. Také nade vše miluje svou rodinu a hlavně svého pána.

 

 

Kozoroh

Kozoroh je někdy velmi osamělý. Proto by si měl pořídit třeba zlatého retrívra, který je oddaný svému pánovi, ale zároveň miluje a chrání i celou jeho rodinu. Na svého pána se často velmi fixuje. Protože si retrívr rozumí i s jinými psy, může se jeho samotářský pán při procházce s někým novým seznámit. Pro Kozorohy je dále vhodná třeba hodná a majestátná doga nebo inteligentní jezevčík.

magazin.cz

 

Vodnář

Každý Vodnář bude jistě okouzlen afghánským chrtem, nezávislým, důstojným a pyšným psem. Ten je také hrdý, velmi klidný, na procházkách však živý a rychlý. O zábavu se tomuto znamení určitě postará border kolie, která se řadí mezi nejinteligentnější psy vůbec. Tento pes se velice rád učí novým věcem, je skvělým hlídačem a vytrvalým, přátelským společníkem.

 

Ryby

Ryby si budou rozumět s maltézáčkem, který velmi miluje svého pána, k němuž je silně a citově fixován. Maltézáčci jsou velmi společenští, inteligentní, učenliví, veselí, ale někdy poněkud přecitlivělí. K Rybám se hodí i anglický buldok. Je to trochu tvrdohlavé plemeno, ale přátelské se silným poutem ke svému pánovi.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!