Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Čeho se bojí celebrity

Asi každý má z něčeho strach. Někdo se bojí pavouků či hadů a někdo má zase strach z výšek. A fobie se nevyhnou ani slavným osobnostem. Ovšem celebrity jsou někdy tak trochu výstřední a stejné jsou i jejich fobie.

Například hezounek Leonardo DiCaprio (*1974), který bude asi už navždy spojován s rolí Jacka ve filmu Titanic, trpí panickým strachem z chodníků. Konkrétně se mu příčí to, že musí chodit po chodníku, na kterém jsou přilepené žvýkačky. Herec má údajně ještě jednu podivnou vlastnost. Trpí neustálým nutkáním vracet se domů poté, co z něj odešel. Proč? Musí zkontrolovat, zda na něco nezapomněl, nenechal třeba otevřené okno nebo zapnutý nějaký spotřebič.

magazin.cz

 

Slavný fotbalista David Beckham (*1975) zase nade vše nesnáší, když je kolem něj chaos a nepořádek. No kdo by to měl rád, že? Ovšem pokud se David Beckham ocitne někde v blízkosti chaosu či nepořádku, začne se chovat agresivně. Neustále tedy musí mít fotbalista vše kolem sebe v naprostém pořádku, vše musí mít nejen pečlivě srovnané, ale i barevně sladěné a dokonale čisté. David Beckham také nemá rád lichá čísla. Proto má vše kolem sebe pouze v sudém počtu. Pokud by měl mít nějakou náhodou třeba tři páry bot, jeden z nich by okamžitě vyhodil. To už možná trochu hraničí s posedlostí.

Také slavná herečka Nicole Kidman (*1967) má podivnou fobii. Bojí se totiž nade vše zvířete, které se většině z nás líbí a jen málokomu nahání strach. A co že je to za zvíře? Motýl! Panickým strachem z motýlů trpí herečka už od svého dětství. Jednou se dokonce svěřila veřejnosti s příběhem, který je pro ni možná dodnes děsivý. Když se prý jako malá holka vracela domů ze školy, občas se jí stávalo, že na brance seděl veliký motýl. Nicole raději v tomto případě přelezla plot, aby nemusela projít brankou, na které bylo obávané zvíře. Herečka si uvědomila svůj problém a snažila se s ním i bojovat. Zůstávala třeba sama zavřená v muzeu v místnosti plné motýlů. Nic však nepomohlo, a tak se bojí motýlů dodnes.

magazin.cz

 

Nicole Kidman trpí dalším panickým strachem, a to z natáčení. Zní to trochu paradoxně, ale je to tak. Mnohdy si herečka před svým výstupem neustále plná deprese a strachu opakuje, že neumí hrát, a nemůže tak předstoupit před kameru. Někdy dokonce těsně před natáčením volá režisérovi, že na natáčení nepřijde. Většinou to dojde tak daleko, že herečce musí pomoci lékař, aby dokonce vůbec mohla natáčet. Řekli byste to do ní?

Poměrně dobře známá je fobie herce Johnnyho Deppa (*1963). Ten trpí coulrofobií, tedy panickým strachem z klaunů. Není divu, že herec nechodí do cirkusů a nebere tam ani svoje děti. Johnny se bojí klaunů už od svého dětství, kdy se mu o nich často zdály děsivé noční můry, v nichž mu dokonce chtěli ublížit. V dospělosti se herec pokoušel svůj strach překonat, a to tak, že měl kolem sebe postavičky a obrázky klaunů. Moc to však nezabralo.

magazin.cz

 

Panický strach ze zvířete má Katie Holmes (*1978). Herečka na sebe prozradila, že se bojí mývalů. Není divu, že asi nejhorším zážitkem v jejím životě bylo právě setkání s tímto zvířetem.

Scénárista, režisér a herec Woody Allen (*1935) má hned několik fobií. Trpí panickým strachem z hmyzu, psů, Slunce, jelenů, zářivých barev, dětí, stísněných prostor, výšek, davů a rakoviny. Woody Allen asi nemá zrovna jednoduchý život s tolika fobiemi. 

magazin.cz

 

Podobný strach jako zpěvačka Madonna (*1958) má jistě celá řada lidí. Ikona popu trpí panickou hrůzou z hromobití, tedy brontofobií. To není nic hrozného, při bouřce má někdy strach asi každý z nás.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!